Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Gyurcsány Ferenc miniszterelnök húsvéti üzenete

Létrehozva: 2008. március 21.
Módosítás: 2008. március 21.
Forrás: Miniszterelnöki Hivatal

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
2008. március 21.

Tisztelt Honfitársaim!

A húsvét hagyományosan a kereszténység legnagyobb ünnepe. Így a zsidó-keresztény gyökerű európai kultúrán felnőtt emberek számára kivétel nélkül jeles időszaka ez az évnek, függetlenül attól, hogy hivőként vagy nem hívőként ünneplik-e meg.

A sokfélén ünneplő közösség könnyen talál magának közös nevezőt a húsvét ünnepében: a remény az, amelyet az újrakezdés, az újjászületés bizonysága és tapasztalata erősít meg mindannyiunkban.

Legyen szó a feltámadásról vagy „csupán" a tavaszról, a húsvét a megújulás esélyét kínáló időszak szimbolikus kezdete mindannyiunk számára, és - talán ettől nem is függetlenül - az egyik legkedvesebb ünnepe sokunknak.

Közéleti-politikai értelemben is igaz mindez. Az idei tavaszon talán lezárhatjuk a múlt évből magunkkal cipelt politikai vitáink legalább egy részét, és nyugodtabb hétköznapoknak nézhetünk elébe. Hisszük, hogy olyan új szakaszra van szükség az ország közéletében is, amelyben a múlt vitáinál fontosabbak lehetnek a jövő ügyei, a megosztottságnál fontosabb lehet az összefogás, bontásnál az építés.

Ennek reményében kívánok pártpolitikától mentes, családias, békés húsvétot minden honfitársamnak!

A Magyar Köztársaság kormánya nevében,

Gyurcsány Ferenc
miniszterelnök

Ugrás vissza Ugrás vissza...