Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Reagálás Szíjjártó Péter sajtótájékoztatójára

Cikk:


Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
Budapest, 2008. november 4.

Minden alapot nélkülöznek Szijjártó Péter szavai a Nemzetközi Valutaalappal, a Világbankkal, illetve az Európai Unióval kötendő megállapodásról. A kormány ugyanis azzal kapcsolatban eddig is a lehető legtöbb információt közzé tette, és várhatóan már csütörtökön nyilvánosságra hozza az ezzel kapcsolatos hivatalos dokumentumot, a szándéklevet is.

Szijjártó Péter megdöbbentő és teljesen félrevezető szavai fittyet hánynak a tényeknek, a megállapodással kapcsolatban ugyanis a Pénzügyminisztérium honlapján szabadon elérhető minden olyan adat, amely nem rontja Magyarország tárgyalási pozícióit, a Fidesz képviselői pedig teljes körű tájékoztatást kaptak arról az Országgyűlés költségvetési biztosságának ülésén.

A készenléti hitellel kapcsolatban egyetlen hivatalos írásos dokumentum született: a szándéklevél, amelyet a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyminisztérium hétfőn ellenjegyzett. A dokumentumot a kormányfő kedd este, a kormány tagjai pedig a kormány szerdai ülésén tekintik át. A kormány a szándéklevél szövegét ezt követően a lehetséges legrövidebb időn belül, várhatóan már a csütörtöki nap folyamán nyilvánosságra hozza.

Ugrás vissza Ugrás vissza...