Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Közzétette rendes éves jelentését Magyarországról az IMF

Cikk:

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) közzétette honlapján a hazánkról szóló rendes éves jelentését. Alapokmányának IV. cikkelye alapján az IMF valamennyi tagországról legalább évenkénti gyakorisággal készít gazdaságpolitikai értékelést.

A jelentés előkészítése céljából az IMF delegációja 2011. november 9-21-e között Budapesten tartózkodott. A megbeszélések során – melyeken megfigyelőként részt vettek az Európai Bizottság és az Európai Központi Bank képviselői – találkoztak a kormány, a Magyar Nemzeti Bank, a PSZÁF vezetőivel és szakértőivel, valamint a pénzügyi piac egyes szereplőivel. A látogatás részét képezte az IMF 2008. októberi hitelnyújtásához kapcsolódó, félévenként esedékes utólagos monitoring vizsgálat is.

A következő monitoring látogatás az idei második negyedévben lesz esedékes, míg az IMF Alapokmány IV. cikkelye szerinti konzultációra várhatóan egy év múlva kerül sor.

Az IMF Alapokmányának IV. cikkelye alapján tett látogatásról szóló jelentés eredeti, angol nyelvű zárónyilatkozata az IMF honlapján az alábbi linkeken olvasható (angol nyelven):

http://www.imf.org/external/np/sec/pn/2012/pn1204.htm

http://www.imf.org/external/pubs/ft/scr/2012/cr1213.pdf

Ugrás vissza Ugrás vissza...