Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Az ipari parkokat érintő szabályozás módosulása

Cikk:

Az ipari parkokra vonatkozó jogszabályok 2011. december 30-i módosulása nyomán létrejött az Ipari Park Tanács, mely az iparügyekért felelős miniszter ipari parkokkal kapcsolatos döntéseiben közreműködő javaslattevő, véleményező és tanácsadó testület. A Tanács elnöke dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kijelölésére dr. Szöllősi László helyettes államtitkár.

Az Ipari Park Tanács alakuló ülése

Az alakuló ülésen az Ipari Park Tanács által támogatott, dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által megállapított ügyrend értelmében a Tanács titkára a Nemzetgazdasági Minisztérium ipari parkokért felelős főosztályának vezetője. A Titkárság feladatait a Nemzetgazdasági Minisztérium ipari parkokért felelős főosztálya látja el.

A 4/2010. NGM utasítás 2. függelék 3.6.1.6. pont e) 7. alpontjában foglaltaknak megfelelően az Iparstratégiai Főosztály gondoskodik az „Ipari Park” címpályázatok előkészítéséről, a döntés-előkészítésről és a döntések végrehajtásáról, az értékelésről és a monitoringról.

Az „Ipari Park” címpályázatokkal és a cím viselésének feltételeit szabályozó megállapodások módosításokkal kapcsolatban az Ipari Park Tanács titkársági feladatait ellátó Iparstratégiai Főosztály szolgál információval az ipari parkok, valamint azon szervezetek számára, melyek „Ipari Park” címet kívánnak szerezni.

Az Iparstratégiai Főosztály ipari parkokkal kapcsolatos feladatokat ellátó kormánytisztviselőinek elérhetősége:

Dr. Lenner Áron Márk
főosztályvezető
Iparstratégiai Főosztály
aron.mark.lenner@ngm.gov.hu

Dr. Tüske Rita
osztályvezető
Műszaki Szabályozási Osztály
rita.tuske@ngm.gov.hu

Kálmán Albert
vezető-főtanácsos
albert.kalman@ngm.gov.hu

Ugrás vissza Ugrás vissza...