Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Malév-MT Zrt. együttműködés

Létrehozva: 2007. február 6.
Módosítás: 2007. február 6.
Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Magyar Turizmus Zrt.
Kommunikációs Csoport
2007. február 6.

2007. február 6-án Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója és S-P. Mahoney, a Malév marketingigazgatója az IMTM turisztikai kiállításon, Tel Avivban bejelentette, hogy a két szervezet együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében a MALÉV a tel-avivi képviseletén keresztül ellátja a Magyarország mint turisztikai desztináció népszerűsítésére irányuló feladatokat az izraeli utazási piacon.

A nemzeti turisztikai marketingszervezet tevékenységében Izrael - mint fejlődő küldőpiac - igen fontos szerepet játszik. A Társaság 2000. és 2004. között Izraelben is működtetett külképviseleti irodát, 2004 óta azonban nincs turisztikai képviselete Magyarországnak Izraelben.

A Magyar Turizmus Zrt. és a MALÉV nemzeti légitársaság között létrejött együttműködési megállapodás lényege, hogy a MALÉV a tel-avivi képviseletén keresztül ellátja a Magyarország mint turisztikai desztináció népszerűsítésére irányuló feladatokat a nemzeti turisztikai marketingszervezet budapesti központjának szakmai irányításával és felügyeletével.

A megállapodás értelmében a nemzeti légitársaság kapcsolatot tart az izraeli utazási szakmával és sajtóval, biztosítja a számukra szükséges információkat, részt vesz a sajtónak, illetve a szakmának szóló tanulmányutak szervezésében, megjelenik az évente megrendezésre kerülő IMTM kiállításon és az együttműködés céljait szolgáló konferenciákon, az izraeli turisztikai szakma munkáját továbbá szakmai találkozók szervezésével, prezentációkkal is segíti.

A Magyar Turizmus Zrt. és a MALÉV egyébként évek óta együttműködik a külföldi újságírók és utazási szakemberek részére szervezett magyarországi tanulmányutak megvalósításában.

Izrael és Magyarország között a MALÉV heti nyolc-kilenc járattal biztosít légi összeköttetést.

Az izraeli beutazó turizmus 2001-es rekordjait követően (284 ezer vendégéjszaka) 2002-től jelentősen csökkent, majd 2003-tól ismét növekedésnek indult. A 2005. évet sajnos ismét csökkenés jellemezte: 99.179 látogatót, 56.794 vendéget és 182.474 vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken.

Az MT Zrt. várakozásai szerint a turisztikai képviseleti feladatok ellátása Izraelben, ismét kedvezően befolyásolja majd a Magyarországra irányuló turizmusforgalmat.

Ugrás vissza Ugrás vissza...