Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Befejeződött a kaposvári kórház fejlesztésének első üteme

Létrehozva: 2012. március 12.
Módosítás: 2012. március 12.
Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

„Kaposvár most nagyot lépett abban, hogy a magyar egészségügy lassanként kikerüljön az >intenzív osztályról<” – mondta Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára március 9-én, pénteken Kaposváron, a  Kaposi Mór Oktató Kórház újonnan felépült tömbépületének átadási ünnepségén.

Az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás első ütemének záró rendezvényén Molnár Ágnes elmondta, hogy a Kaposi Mór Kórház a Kormány két nagyszabású tervének találkozásában válik igazán korszerű intézménnyé: a Semmelweis-terv a magyar egészségügyi ellátási rendszer megújításának a programja, az Új Széchenyi Terv pedig a fejlesztéseké.

Az államtitkár az egészségügy megújításában kitűzött célok között említette a rövidebb várólistákat, a biztonságosabb és minőségi ellátást, a javuló kapacitást, a gazdaságosabb és hatékonyabb működést. „Most már az eszközök is világosak: közvetlen állami jelenlét, térségi ellátórendszer szervezése, korszerűbb járóbeteg-ellátás, a rendszertelen viszonyok helyett világos szintek és gyorsabb betegutak” – ismertette Molnár Ágnes, hozzátéve, hogy a Kormány feladata az, hogy az eszközöket és a támogató környezetet biztosítsa. „Kaposváron a vágyból valóság lesz, egy 21. századi megoldásokat felvonultató kórház, térségi központ épül”- jelentette ki Molnár Ágnes.

A 166 éve működő Kaposi Mór Oktató Kórház a térség egyik legnagyobb kapacitású egészségügyi intézménye, amely közel 400 ezer lakost lát el 24 órában. A 12 milliárd forintos összköltségű, nagyszabású fejlesztési projekt lényege egy több, mint 34 ezer négyzetméter alapterületű, a kor színvonalának megfelelő tömbkórház megépítése. Ennek során több régi, rossz állapotú épületet elbontanak és újakat alakítanak ki, valamint tömbrehabilitációra és egységes szerkezetű járó- és fekvőbeteg ellátórendszer létrehozására kerítenek sort.

A tavalyi év végéig mintegy 900 magyarországi egészségügyi projekt részesült együttesen 300 milliárd forintos kormányzati támogatásban. A Kormány döntése alapján az Új Széchenyi Terv keretében összesen több mint 137 milliárd fejlesztési pénz áll rendelkezésre 2011 és 2013 között, és a múlt év végén elindult fejlesztési program 11,5 milliárd forintos forrásából mintegy 200 új mentőautó megvásárlását teszi lehetővé.

Ugrás vissza Ugrás vissza...