Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Milliárdos város Somogyban — Uniós fejlesztések Kaposvárott

Cikk:

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium
Budapest, 2009. augusztus 28.


Az elmúlt években Kaposvár fejlődésének több mint 25 milliárd forint hazai és uniós támogatás adott új lendületet. „Az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázati forrásai keretet biztosítanak a városfejlesztéshez. Az átgondolt, nem szigetszerű beruházások a tőkevonzó képességet növelik"- hangsúlyozta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a 600 millió forint uniós támogatást elnyert Lakics Gépgyártó Kft. újonnan épülő, kaposvári telephelyén.

Varga István, a gazdasági tárca vezetője, Szita Károly polgármester, Lamperth Mónika és Kolber István országgyűlési képviselők, valamint Feigli Ferenc, a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke személyesen tájékozódott az ÚMFT keretében megvalósuló kaposvári fejlesztésekről.

A belváros rehabilitációjára a város 1,1 milliárd forint támogatást nyert el a Dél-Dunántúli Regionális Operatív Program keretében. Emellett prioritást élvez a turizmus - azon belül is az egészségturizmus -, amelyet több mint 2,42 milliárd forint segít elő. Kaposvár egészségügyi „pólussá" a Kaposi Mór Oktató Kórház 11,13 milliárdos modernizálásával válik. Az ország legfiatalabb egyetemének számító, mindössze 9 éves Kaposvári Egyetem folyamatos fejlesztése, több mint 3 milliárd forintos uniós támogatással biztosított.

A város fejlődésében hangsúlyos szerepet játszik a régi ipartelepek felélesztése.  E folyamat jelentős eleme a szélenergiaipar egyik legnagyobb magyarországi beszállítója, a Lakics Gépgyártó Kft. 11.000 m2 alapterületű, most épülő üzemcsarnoka.

Ugrás vissza Ugrás vissza...