Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Három magánszemély és három cég kapta idén a Kármán Tódor-díjat

Létrehozva: 2010. január 7.
Módosítás: 2010. január 7.
Forrás: Oktatási és Kulturális Minisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramCímkék

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Az oktatási és kulturális miniszter a magyarországi oktatás, képzés, felnőttoktatás, tudományos kutatás érdekében végzett kiemelkedő tevékenységéért három magánszemélynek és három cégnek adományozott Kármán Tódor-díjat. Az elismeréseket Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális Minisztérium államtitkára adta át csütörtökön.

Kármán Tódor-díjban részesült a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt., dr. Polgár András közgazdász, az X-Ingatlanfejlesztő és Ingatlanhasznosító Zrt. vezérigazgatója, valamint dr. Solymosi József, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem tanára. Megosztott Kármán Tódor-díjat kapott a TEVA Gyógyszergyár Zrt. és a TEVA Magyarország Zrt., Kellner Pál 2009. december végén elhunyt amerikai-magyar állampolgár tevékenységét pedig posztumusz Kármán Tódor-díjjal ismerték el.

Az oktatási tárca által 2000-ben alapított elismerést olyan magánszemélyeknek, jogi személyeknek vagy közösségeknek adományozzák, akik, illetve amelyek kiemelkedő támogatást nyújtanak a tanulóknak, hallgatóknak, oktatóknak és oktatási intézményeknek. Egyúttal jelentős támogatással (pl. ösztöndíjjakkal, tudásközpontok, kooperációs kutatóközpontok révén) segítik az intézmények kutatási, oktatási munkáját.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium álláspontja szerint a humánerőforrás-fejlesztési stratégia kidolgozása és végrehajtása nem képzelhető el a gazdaság szereplőinek aktív közreműködése nélkül. Ezen belül is kiemelkedő jelentőségű a gazdasági vállalkozásoknak a magyarországi oktatást, képzést, felnőttoktatást, tudományos kutatást támogató tevékenysége.

A Kármán Tódor-díjra pályázni lehet, illetve az oktatási, kutatási intézmények, vagy az oktatásban és kutatásban résztvevő személyek tehetnek javaslatot.

Egy évben maximum 5 díj adható ki. Az elmúlt kilenc évben összesen 41 intézmény és magánszemély részesült az elismerésben.
Ugrás vissza Ugrás vissza...