Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kazah-magyar kulturális és oktatási együttműködésről tárgyalt Asztanában Szőcs Géza kulturális államtitkár

Cikk:

Nemzeti Erőforrás Minisztérium
Budapest, 2010. június 30.


A kazah kormány két tagjával és Hannah Rosenthal amerikai különleges megbízottal tárgyalt Asztanában Szőcs Géza kulturális államtitkár.
Szőcs Géza államtitkár képviselte Magyarországot az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) Toleranciát elősegítő és diszkrimináció-ellenes konferenciáján Kazahsztán fővárosában, Asztanában, június 28-30 között.

A konferencia idején Szőcs Géza kétoldalú megbeszéléseket folytatott a kazah kormány tagjaival, Kul-Muhammed Muhtar kulturális és Tujmebajev Zsanszeit oktatási miniszterrel. A kétoldalú találkozókon áttekintették a magyar-kazah kulturális és tudományos együttműködés jelenlegi helyzetét és a kapcsolatok erősítésének lehetőségeit.

Kazah részről támogatták azt a magyar javaslatot, hogy a két ország mielőbb írja alá az új kulturális és oktatási munkatervet, ezzel is elősegítve a magyar és kazah kulturális és tudományos értékek megjelenítését egymás országaiban, különösen a 2011-es magyar Európai Uniós elnökség idején.

A konferencián résztvevő amerikai küldöttség kezdeményezésére Szőcs Géza megbeszélést folytatott Hannah Rosenthallal, az amerikai külügyminisztérium antiszemitizmus-ellenes különleges megbízottjával is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...