Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Sólyom László visszaküldte az Országgyűlésnek a hivatalos iratok elektronikus kézbesítéséről és az elektronikus tértivevényről szóló törvényt

Cikk:

Köztársasági Elnöki Hivatal
Stratégiai és Kommunikációs Főosztály
Budapest, 2009. május 29.

Sólyom László köztársasági elnök a mai napon visszaküldte megfontolásra az Országgyűlésnek a 2009. május 11-i ülésnapján elfogadott, a hivatalos iratok elektronikus kézbesítéséről és az elektronikus tértivevényről szóló törvényt. Döntését levélben tudatta Szili Katalinnal, az Országgyűlés elnökével.

Az államfő a törvény céljával egyetértett, hiszen az elektronikus kézbesítés hozzájárulhat a gyors, hatékony és megbízható ügyintézéshez. Az elfogadott jogszabály azonban a köztársasági elnök szerint nincsen összhangban több, ugyanerre a témára vonatkozó törvényjavaslattal, és eljárásjogi szempontból sem kellően kidolgozott. Sólyom László levelében felhívta a figyelmet arra is, hogy a bíróságokon nincsenek még meg a törvény alkalmazásának pénzügyi-technikai feltételei.

Az államfő arra kérte az Országgyűlést, hogy a törvényt újratárgyalása és a kapcsolódó törvények tárgyalása során törekedjen a különféle szabályok összhangjára, valamint mérlegelje a bíróságok igazgatásáért felelős hivatal és az ügyvédi kamarák által felvetett szakmai szempontokat is.

A köztársasági elnöknek az Országgyűlés elnökéhez intézett levele megtalálható a www.keh.hu honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...