Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Nyilvános a helyközi közösségi közlekedés menetrendi koncepciója

Cikk:

Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium
Budapest, 2009. augusztus 28.


A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium honlapján közzétette a távolsági és Budapest elővárosi közlekedés, valamint a regionális integrált közlekedés 2009/2010. évi menetrendjének koncepcióját.

A dokumentum a Kormány nemrégiben elfogadott feladatkiosztó határozatának megfelelően augusztus 24-ig készült el. A szaktárca a helyközi közösségi közlekedés átalakításának átláthatósága érdekében az előterjesztés szövegét a http://www.khem.gov.hu/nyitolap/hkk.html linken korlátozás nélkül hozzáférhetővé tette. A minisztérium szándéka, hogy a továbbiakban megszülető tervezeteket hasonlóképpen nyilvánosságra hozza majd.

A koncepció a következő évi vasúti és autóbuszos menetrendek kialakításának alapelveit tartalmazza. A sajtóban keringő tévhitekkel szemben nem tér ki egyes vasútvonalakra, viszonylatokra. A tervezet azokat a szakmai, gazdaságossági és hatékonysági megfontolásokat rögzíti, amelyek mentén javulhat a közösségi közlekedésre fordított költségvetési források felhasználása, bővülhet a szolgáltatók közötti együttműködés, nőhet a szolgáltatási színvonal és erősödhet az ágazat versenyképessége az egyéni közlekedéssel szemben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...