Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:A rendvédelmi, a honvédelmi és a köztisztviselői/kormánytisztviselői szakszervezetekkel történt 2011. május 6-ai konzultáción történtekről

Cikk:

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Kormányzati Kommunikációért Felelős Államtitkárság
Budapest, 2011. május 6.


A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium vezetésének meghívására egyeztetésre került sor a rendvédelmi, a honvédelmi és a köztisztviselői/kormánytisztviselői szakszervezetekkel.

A mai ülés az egyeztetési folyamat első lépése, amelynek keretében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium képviselője, dr. Gál András Levente tájékoztatta a szakszervezeteket a Kormány azon szándékáról, amely szerint átjárható egységes alapelvek szerinti közszolgálati életpálya-modell kialakítását tervezi, melynek része a nyugdíjrendszer felülvizsgálata.

Az egységes közszolgálati életpálya-modell kialakításának kereteit a Széll Kálmán Terv, a Széchenyi Terv, valamint az új Alaptörvény határozzák meg.

A kormányzati oldal tájékoztatta a szakszervezeteket a tervezett ütemezésről, eszerint 2011. június 10-én a névadó születésnapján lesz közzétéve egy közigazgatás-fejlesztési stratégia a Magyary Program, amelynek egyik eleme a személyi állományra vonatkozó életpálya program, továbbá a Széll Kálmán Terv szerint július 1-jéig elkészül az új közszolgálati  életpálya-modell rendszer.

A kormányzati oldal biztosította a szakszervezeteket a további egyeztetési szándékáról, továbbá hangsúlyozta, hogy a nyugdíjrendszert érintő változások, valamint az életpálya-program kialakítása a Széll Kálmán Terv keretei között valósul meg.

Ugrás vissza Ugrás vissza...