Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Lezárult az Új Nemzedék Jövőjéért vitairatról szóló társadalmi párbeszéd

Cikk:

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2011. augusztus 5.


Mihalovics Péter, az ifjúságpolitikáért felelős miniszteri biztos befejezte az Új Nemzedék Jövőjéért című vitairatot ismertető országjáró körútját, melynek során 7 városba és 3 fesztiválra látogatott el, több mint 300 szervezettel és közel ezer emberrel találkozott.   Ennek eredményeként az egyes régiókban élő fiatalok, szervezetek, érdekvédelmi csoportok első kézből ismerhették meg a vitairatot, és közvetlenül mondhatták el véleményeiket, észrevételeiket.

A társadalmi párbeszéd lezárultával a kormány ifjúságpolitikai stratégiaalkotásának utolsó fázisa kezdődik meg. Szakmai partnerek segítségével összegzik a javaslatokat, észrevételeket és október közepéig elkészül a végleges, konkrét programokat, megoldási terveket tartalmazó javaslatcsomag. Ennek egyik elsődleges feladata, hogy a fiatalokkal együttműködve olyan Magyarország jöjjön létre, ahol  az ifjúság szívesen él, dolgozik és alapít családot.

Az országjárás során gyűjtött tapasztalatok, vélemények elérhetők és véleményezhetők  a vitairat weboldalán, a www.ujnemzedek.hu-n.

Ugrás vissza Ugrás vissza...