Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Szabó Erika elnökletével ülésezett a Magyar- Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság Ungváron

Cikk:

Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2011. szeptember 29.


2011. szeptember 28-29. között  Ungváron, Ukrajnában tartották a Határon átívelő együttműködést szolgáló Magyar - Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság 4. ülését.
Az eseményen részt vevő magyar delegációt a Bizottság Magyar Tagozatának elnöke, dr. Szabó Erika, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkára, az ukránt Viktor Baloga, Ukrajna Rendkívüli Helyzetek minisztere, a Bizottság Ukrán Tagozatának elnöke vezette.

Az ülésszak első napján ünnepélyes keretek között írták alá a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Kárpátaljai Megyei Tanács közötti együttműködési megállapodást.
A felek áttekintették az ukrán állampolgároknak biztosítható vízumkönnyítés, valamint a kishatár átlépési támogatás lehetőségeit. Megvitatták az ukrán-magyar közös határszakasz ellenőrző pontjainak helyzetét, a közúti és vasúti határforgalom ellenőrzéséről szóló megállapodás megkötésének előkészületeit. A két ország katasztrófavédelmi együttműködésének keretében szó volt a határmenti mentőosztagok közös akcióprogramjára vonatkozó módszertani útmutató fejlesztéséről.

A bizottság tárgyalta az Európai Szomszédságpolitikai Kezdeményezés 2007-2013. közötti időszakára vonatkozó Ukrajna–Magyarország-Szlovákia-Románia Határmenti Együttműködési Program eddigi tapasztalatait, lehetőségeit. A regionális együttműködés témakörben az  ülésen Európai Területi Társulást (EGTC) mutatták be. A résztvevők  felmérték a turizmusban rejlő közös együttműködési lehetőségeket is.

A környezetvédelmi témák között megvitatták az aknaszlatinai sóbánya környezeti problémáját és a kármentesítés körülményeit, a határvizekkel kapcsolatos együttműködéseket, valamint a felek rövid beszámolót hallgattak meg a Duna Stratégiáról, illetve a Tisza Bizottság- koncepcióról.

Az ülés végén a vegyes bizottság jegyzőkönyvben rögzítette az ülés eredményeit, a kijelölt feladatokat és ajánlásokat. A Vegyes Bizottság következő ülését a Felek 2012 tavaszára irányozták elő.

A 68/1999. (V.21.) Korm. rendelettel kihirdetett, 1997. november 11-én aláírt magyar-ukrán egyezmény alapján alakult meg a megvalósítható térség-specikfikus együttműködésekre, projektekre fókuszáló, évente ülésező Határon átívelő együttműködést szolgáló Magyar - Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság, amely  2008-ban ült össze utoljára Budapesten. A Kormány kiemelten kezeli az Ukrajnához fűződő kapcsolatokat, mely a különféle vegyes bizottságok (gazdasági, vízügyi, katasztrófavédelmi, kisebbségi) szintjén zajló együttműködések aktivizálódásában, kiteljesedésében is tükröződik. Mindkét fél célja ösztönözni a határmenti, helyi és regionális együttműködéseket, ezért fontos prioritásként jelenik meg a bizottság üléseinek évi rendszerességgel való megtartása.

Ugrás vissza Ugrás vissza...