Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Megkezdődtek az egyeztetések a Néprajzi Múzeum későbbi elhelyezéséről

Létrehozva: 2012. április 6.
Módosítás: 2012. április 6.
Forrás: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos és Fejős Zoltán, a Néprajzi Múzeum főigazgatója megbeszélést tartott a Néprajzi Múzeum jövőbeni elhelyezésének ügyében. A múzeum épülete eredetileg az Igazságügyi Palota volt, amelyet az eredeti funkciónak megfelelően a kormány visszaadna a Kúriának, ezért indokolt a múzeumi gyűjtemény számára új, méltó elhelyezést keresni.

Az egyeztetésen a múzeum főigazgatója ismertette a Néprajzi Múzeum jelenlegi elhelyezésének körülményeit, ahol kiemelte, hogy a most használt ingatlan nem ideális a modern múzeumi igények szempontjából.

A kormánybiztos kiemelte, a cél az, hogy a Néprajzi Múzeum nemzetközi színvonalú gyűjteménye méltó elhelyezést nyerjen, ezért áttekintik későbbi elhelyezésének lehetőségeit.

A résztvevők megállapodtak abban, hogy az egyeztetések a jövő héten, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős  Államtitkárságának bevonásával folytatódjanak.

Ahogy azt már Orbán Viktor miniszterelnök a napokban a  Kúria ünnepi ülésén elmondta, a  kormány elkötelezett abban, hogy "a Kúria a régi fényében ragyoghasson", ezért készen áll megtalálni annak módját, hogy az minél hamarabb ismét a régi épületét használhassa. Ennek érdekében dr. Gál András Levente kormánybiztos vezetésével elkezdődtek az egyeztetések a volt Igazságügyi Palota épületét jelenleg használó intézményekkel a más ingatlanokban történő elhelyezéseikről.

Ugrás vissza Ugrás vissza...