Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb egyeztetés volt a Kormány és a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevői között

Cikk:

Újabb egyeztetést tartott szerdán a kormány részéről dr. Gál András Levente a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos a Zsidó Közösségi Kerekasztal tárgyalásain résztvevő hazai és nemzetközi zsidó vallási közösségek képviselőivel.

A jelenlévők megvitatták a magyarországi zsidó kulturális örökség megóvása érdekében tervezett kormányzati intézkedéseket, melynek részét képezi a zsidó vonatkozású történelmi emlékhelyek felkutatása és - akár nemzetközi együttműködés keretében - felújítása is. A résztvevők lénk vita keretében áttekintették a zsidósággal kapcsolatos oktatás Nemzeti Alaptantervben (NAT) elfoglalt helyét. Napirenden voltak továbbá a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány megújításával kapcsolatos eddigi tapasztalatok is.

A Kormány tavaly februárban fogadott el határozatot a zsidó közösségekkel folytatott párbeszéd megújításának szándékáról, amelynek értelmében dr. Gál András Levente kormánybiztos folyamatosan egyeztet a zsidó közösségek képviselőivel a Zsidó Közösségi Kerekasztal keretében. A cél, hogy a korábbinál szélesebb körben, több témában, intenzívebben, gyakrabban, a korábbi kormányok gyakorlatával szemben közigazgatásilag értelmezhető és jogszerű módon folytatódjon a munka. A kormánybiztos negyedévente találkozik a zsidó érdekképviseleti szervezetekkel.

A következő egyeztetésre várhatóan szeptemberben kerül sor.

Ugrás vissza Ugrás vissza...