Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Újabb egyeztetés volt a kormány és a Zsidó Közösségi Kerekasztal résztvevői között

Létrehozva: 2012. augusztus 31.
Módosítás: 2012. augusztus 31.
Forrás: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A mai napon újabb egyeztetést tartott a kormány részéről dr. Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos a Zsidó Közösségi Kerekasztal tárgyalásain résztvevő hazai és nemzetközi zsidó vallási közösségek képviselőivel.

A találkozón a jelenlévők rövid ismertetést kaptak a Kárpát-medence XX. századi történetében megjelenő vallási és etnikai türelmetlenségeket vizsgáló történész bizottság felállításával kapcsolatos kormányzati tervekről.

A résztvevőknek beszámoltak a Claims Conference-szel folytatott egyeztetésekről, ahol a kormánybiztos megragadva az alkalmat, ismét hangsúlyozta, hogy a megfelelő együttműködés részeként fontos a pontos és határidőben történő elszámolás, a holokauszt emlékezete és az antiszemitizmus elleni küzdelem szempontjából.

Az egyeztetésen a Gál András Levente tájékoztatta a zsidó közösségek képviselőit a Magyar Kormány és a zsidó vallási közösségek közötti párbeszédben és kapcsolattartásban bekövetkező személyi változásokról. A napokban leköszönő kormánybiztos további eredményes együttműködést kívánt a Kerekasztal résztvevőinek.

A kormány – a 1024/2011. (II.11.) Kormányhatározat értelmében – megújította a zsidó közösségekkel folytatott párbeszédet, melynek szellemében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium részéről dr. Gál András Levente kormánybiztos folyamatosan egyeztet a zsidó közösségek képviselőivel a Zsidó Közösségi Kerekasztal keretében. A cél, hogy a korábbinál szélesebb körben, több témában, intenzívebben, gyakrabban, a korábbi kormányok gyakorlatával szemben közigazgatásilag értelmezhető és jogszerű módon folytatódjon a munka. A kormánybiztos e határozat szerint negyedévente találkozik a zsidó érdekképviseleti szervezetekkel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...