Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Eredményes tárgyalások az USA-ban a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről

Cikk:

Vezető amerikai egyetemekkel cserediák programokról és közös kutatási projektekről tárgyalt Dr. Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos. A Tufts Egyetem Fletcher School és a Harvard Egyetem Kennedy School of Goverment képviselőivel folyatott egyeztetések célja, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem diákjai és professzorai a későbbiekben az USA egyetemein is gyarapíthassák tudásukat.

A kormánybiztos a Tufts Egyetem Fletcher School  és az NKE közötti stratégiai megállapodásról egyeztetett, melynek keretében diák és professzori csereprogramok valósulhatnak meg, illetve olyan közös kutatási projektek, amelyeket a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program végrehajtása során a Nemzeti Közszolgálati Egyetem gondoz. Ennek egyik legfontosabb része lehet a nemzetközi kapcsolatok és stratégiaalkotás területén történő együttműködés. Megfelelő előkészítés és az egyetemi testületek  jóváhagyása után a keretmegállapodást  várhatóan  2012 októberében aláírhatják Patyi Andrással, az NKE rektorával.

A Harvard Egyetem Kennedy School of Goverment képviselőivel folytatott megbeszélések alapján a Harvard szakértői áttekintik az NKE által vitt kormányzati fejlesztési programokat és 2012 szeptemberére meghatározhatják azokat a közös kutatási projekteket és feltételeket, amelyekben az együttműködés lehetséges. Ennek a kutatási együttműködésnek része lehet a diák és professzori fogadás és küldés az NKE és a Harvard között.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...