Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Pályakezdő fiatalokat várnak Zánkára a hétvégén

Cikk:

Péntektől a pályakezdés nehézségeivel küzdő és az előtt álló fiatalokat várnak a zánkai Új Nemzedék Központba, ahol megkezdődik a háromnapos Kapunyitási Pánik Fesztivál. A Balaton-parti központban rendezett szabadtéri workshopon szakemberek segítik a fiatalokat a pályakezdéssel, elhelyezkedéssel, karriertervezéssel járó problémák kezelésében. A kellemes környezetben emellett még szórakozni, kikapcsolódni is lesz lehetőség a workshopot kísérő koncerteknek, szabadidős programoknak köszönhetően. A rendezvény ingyenes, sőt a szervezők ingyenesen biztosítanak sátorozási lehetőséget is.

A rendezvényre érkező fiatalok különböző fórumbeszélgetéseken vehetnek részt és szakmai segítséget kaphatnak az életüket, karrierjüket leginkább érintő kérdésekről. Álláskeresési tanácsokat kaphatnak, állásinterjúi fortélyokat sajátíthatnak el, eligazítást kaphatnak a diákmunkára vonatkozó szabályokról, a diákhitelről, a külföldi munkavállalásról, a felsőoktatási rendszer változásairól, az egyéni vállalkozás beindításához szükséges információkról, az álláskereső szolgáltatásokról, a nyelvtanulásról, az ösztöndíjakról, a sikerszakokról. A rendezvényt könnyűzenei koncertek kísérik és olimpikonokkal is lehet találkozni.

A workshop szorosan kapcsolódik a zánkai Új Nemzedék Központ új profiljához és a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjában megfogalmazott célokhoz is: a kiváló adottságú Zánkát olyan a fiataloknak szóló rendezvényekkel szeretnék „újratölteni”, amelyek a szórakozás mellett hasznos időtöltést és segítséget nyújtanak számukra pl. a foglalkoztatási esélyeik javításához.

A programokról bővebb információ: http://kapunyitasipanikfesztival.hu, vagy facebook.com/KapunyitasiPanikFesztival ·

Zánkai Új Nemzedék Központ honlapja: http://www.zanka.hu/

A kormány Új Nemzedék Jövőjéért Programja: http://www.ujnemzedek.hu/files/tiny_mce/keretprogram0116.pdf

Ugrás vissza Ugrás vissza...