Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2020. július 10-én pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Szakértői egyeztetés a Fészekrakóprogramról

Létrehozva: 2005. január 11.
Módosítás: 2005. július 6.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Kolber István tárca nélküli miniszter, a Fészekrakóprogram kormányzati felelőse kedden délután vezető lakásügyi szakemberekkel folytatott megbeszélést a február 1-jén induló Fészekrakóprogram elemeiről. Szakértői felvetésre a miniszter felkérte az OLÉH elnökét egy települési bontású ingatlan adatbázis mielőbbi elkészítésére.

Kolber István tárca nélküli miniszter, a Fészekrakóprogram kormányzati felelőse kedden délután vezető lakásügyi szakemberekkel folytatott megbeszélést a február 1-jén induló Fészekrakó program elemeiről. A megbeszélésen szóba kerültek a fiatalok érvényesülését és első lakáshoz jutását megkönnyítő program előnyei, így többek között az állami garanciavállalás, a szocpol emelése, a félszocpol (más néven otthonteremtési támogatás) bevezetése, valamint a lakbértámogatás.

A miniszter szólt a hazai lakáshelyzettel kapcsolatos további elképzelésekről, melyek megvalósulása hamarosan várható, többek között a panellakások felújításának gyorsításáról is. Az idei évben várhatóan 27 ezer panellakás felújítása kezdődhet meg a költségvetés támogatásával.

Dr. Hegedűs József, a Városkutatás Kft. igazgatója felvetette azt a lakossági és szakmai igényt, hogy mielőbb készüljön el egy átfogó és hozzáférhető adatbázis, amely az ország nagyvárosainak és kisebb településeinek aktuális lakásárait tartalmazza adás-vétel, illetve bérlés esetén.

A miniszter egyetértett a javaslattal és az adatbázis mielőbbi létrehozásával megbízta az Országos Lakás- és Építésügyi Hivatal nemrég kinevezett elnökét, Borsi Lászlót.

Ugrás vissza Ugrás vissza...