Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Desztinációs menedzsment nemzetközi konferencia Budapesten

Létrehozva: 2007. február 12.
Módosítás: 2007. február 12.
Forrás: Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium
Budapest, 2007. február 12.

Az ENSZ szakosított intézményeként működő Turisztikai Világszervezettel (UNWTO) együttműködésben az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága és a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében 2007. február 7-9. között Budapest adott otthont a „Desztináció menedzsment mint a versenyképesség sikertényezője" című nemzetközi desztinációs menedzsment konferenciának.

A konferencia fő célja a turisztikai célterületeken, úgynevezett desztinációkon tevékenykedő szolgáltatók együttműködésének, piacon való közös megjelenésének szervezésével, irányításával (menedzsment) foglalkozó elméleti és gyakorlati kérdések megvitatása, valamint a hazai és külföldi turisztikai szakemberek tapasztalatcseréjének biztosítása volt.

A három napos rendezvény gazdag és változatos programja, valamint a helyszín ideális földrajzi elhelyezkedése 61 országból több mint 370 résztvevőt vonzott a világ minden részéből Budapestre. A 23 különböző szakértői előadás révén a hatékony és sikeres desztinációs menedzsment alapvető kérdéseinek széles körébe nyerhetett betekintést a hallgatóság. Megismerhették azokat az eszközöket, amelyek alapvetően szükségesek a turisztikai desztinációk versenyképességének megerősítéséhez a rendkívül gyorsan változó turisztikai versenykörnyezetben. A desztinációs menedzsment legfontosabb kérdéseit koncepcionálisan taglaló előadások olyan esettanulmányokkal ismertették meg a résztvevőket, amelyek bemutatták a világ különböző turisztikai termékeket kínáló, különböző célterületeinek „legjobb gyakorlatát".

A konferenciát Dr. Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára nyitotta meg, aki az UNWTO végrehajtó tanácsának alelnökeként is köszöntötte az előadókat és a vendégeket.

Dr. Ujhelyi István, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy a 2005-2013 közötti időszakot felölelő új Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia célja az emberek életminőségének javítása. A stratégiában kiemelt feladatként szerepel a nemzeti, regionális és helyi desztinációs menedzsment szervezetek létrehozása is, melynek kialakítását a desztinációs menedzsment konferencia is segítette. E rendezvény legfontosabb eredményeit az ebben az évben elkészülő turizmustörvény megalkotásánál is figyelembe veszik majd.

Az UNWTO főtitkár-helyettese Dr. Taleb Rifai beszédében kifejtette, hogy a turisztikai desztinációk számos kihívással állnak szemben a folyton változó, kemény versenykörnyezetben. E feladatok hatékony megoldásához hosszú távú jövőképre van szükség, amelyet az adott célterület valamennyi döntéshozója magáévá tesz a változásokhoz való alkalmazkodás érdekében.

Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. Igazgatóságának elnöke a köszöntőket követő - színes, filmekkel gazdagított, angol nyelvű - prezentációjában a magyarországi turizmus jelenlegi helyzetét, valamint Magyarország hihetetlenül sokszínű turisztikai kínálatát mutatta be a szakmai közönségnek.

A konferencia előadásainak anyagai minden érdeklődő számára elérhetővé válnak a rendezvényt követően, a http://www.destinationmanagement2007budapest.com honlapon.

Ugrás vissza Ugrás vissza...