Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A kormányszóvivő reagálása Lázár János sajtótájékoztatójára

Cikk:


Miniszterelnöki Hivatal
Kormányszóvivői Iroda
Budapest, 2008. december 11.

A munkahelyek, kis- és középvállalkozások ellen a Fidesz

Hiába hangoztatta Orbán Viktor, hogy kész az együttműködésre az építőiparban működő vállalkozások megsegítése érdekében, Lázár János mai sajtótájékoztatója ismét azt bizonyította, hogy a Fidesz nem a magyar emberek és vállalkozások védelmét, hanem saját politikai érdekeit és népszerűségét tartja a legfontosabbnak.

A Fideszen és holdudvarán kívül már gyakorlatilag mindenki az összefogás lehetőségét keresi, hogy mérsékelni lehessen azokat a károkat, amelyeket az egész világra kiterjedő gazdasági válság fog okozni Magyarországon. A Fidesz azonban továbbra is csak szavakban keresi az együttműködést. Most éppen azt a vállalkozások megsegítését célzó intézkedést utasítja el, amelyet egy nappal ezelőtt még maga is szorgalmazott.

A válságkezelő és gazdaságélénkítő csomag újabb elemeként ugyanis - a kis és középvállalkozások megerősítése érdekében - december 10-étől a gazdaságélénkítésben kulcsszerepet betöltő vállalkozások az egyes uniós pályázatokon elérhető támogatás 40 százalékát kaphatják meg előleg-kifizetésként 300 millió forintos határig. A döntés révén nagyjából 100-150 milliárd forint folyik be közvetlenül, rövid időn belül a gazdaságba, amelynek várhatóan elsősorban a fejlesztések kivitelezését végző építőipar lesz a haszonélvezője.

Miközben a Fidesz arról beszél, hogy az építőipari vállalkozások helyzetének javítása érdekében kész az együttműködésre, az ezzel kapcsolatos döntést mégis zsigerből elutasítja. Lehet, hogy Orbán Viktor pártja úgy gondolja, ez a saját hatalmi érdekeit szolgálja, de biztosan árt a magyar embereknek és a magyar vállalatoknak.

Budai Bernadett
kormányszóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...