Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Külügyminisztérium közleménye a magyar munkavállalókal szembeni eljárásokról

Létrehozva: 2005. június 9.
Módosítás: 2005. június 9.
Forrás: Magyarország.hu

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Somogyi Ferenc külügyminiszter szerda délután a Külügyminisztériumba kérette Németország nagykövetét, Ursula Seiler-Albring asszonyt és jegyzéket adott át neki a magyar munkavállalókkal és cégekkel szembeni németországi eljárások ügyében. A jegyzék felidézi az elmúlt hetekben történteket, és felsorolja azokat a kérdéseket, amelyek ügyében a magyar kormány határozott, gyors lépéseket vár el a német hatóságoktól.

Somogyi Ferenc és a nagykövet asszony egyetértett abban, hogy a ?SoKo Bunda"-ügy a két ország közötti bizalmi viszony alapján, a jó kétoldalú kapcsolatok szellemében rendezhető. Mindkét fél érdeke, hogy az utóbbi hetek esetenként erős reakciókat kiváltó ügyét mielőbb megnyugtatóan zárják le.

A külügyminiszter emlékeztetett arra, hogy az elmúlt hetekben több magyar kormányzati vezető ? köztük Kóka János gazdasági és közlekedési, valamint Csizmár Gábor munkaügyi miniszter, a GKM és a Külügyminisztérium államtitkárai ? lépett kapcsolatba német partnerével és kérte közbenjárásukat. A külügyi államtitkárok 2005. június 2-i berlini konzultációján megállapodás született egy magas szintű vegyes bizottság felállításáról. A felek egyetértettek abban, hogy ez az intézményi keret megfelelő és célravezető lehet, ezért a bizottság mihamarabb kezdje meg érdemi működését. A külügyminiszter és a nagykövet ebből kiindulva összegezte és egyeztette a továbblépés módozatait. Ursula Seiler-Albring jelezte, hogy a bizottság első ülésén a német küldöttséget várhatóan a gazdasági és munkaügyi miniszter vezeti majd, aki a közeljövőben magyarországi látogatást is tervez.

A felek leszögezték, hogy a vonatkozó szabályokat tiszteletben tartó vállalatok esetében garantálni kell azt, hogy tevékenységüket zavartalanul folytathassák.

Polgár Viktor szóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...