Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Külügyminiszteri munkalátogatás Kínába

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
Budapest, 2009. június 29.


Dr. Balázs Péter külügyminiszter Yang Jiechi (Jang Csie-csi), a kínai diplomácia vezetője meghívására 2009. július 2-5. között munkalátogatást tesz a Kínai Népköztársaságban. A látogatás része a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulójához (1949. október 6.) kötődő eseménysorozatnak is.

Balázs Péter Pekingben megbeszélést folytat partnerével a kétoldalú kapcsolatok, és különösen a gazdasági együttműködés továbbfejlesztésének kérdéseiről, a világgazdasági válság megoldásának módjáról, az abból adódó kihívásokról és lehetőségekről, aktuális nemzetközi kérdésekről. A külügyminisztert udvariassági látogatáson fogadja Xi Jinping (Hszi Csin-ping), a KNK alelnöke.

Balázs Péter Sanghajban látogatást tesz a 2010-es Világkiállítás Koordinációs Hivatalában és az EXPO építési területén megtekinti a magyar pavilont. A sanghaji régió és Magyarország együttműködéséről folytat megbeszélést Tang Dengjie (Tang Deng-csie) főpolgármester-helyettessel, és előadást tart a jelentős nemzetközi presztízsű Sanghaji Külügyi Intézetben. A külügyminiszter mindkét városban találkozik az írott és elektronikus kínai sajtó képviselőivel.

Ugrás vissza Ugrás vissza...