Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Balázs Péter külügyminiszter Nagy-Britanniába utazik

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
2009. Október 15.


Balázs Péter külügyminiszter 2009. október 18-20-a között munkalátogatásra Nagy-Britanniába utazik, ahol találkozik partnerével, David Miliband brit külügyminiszterrel.

A tárgyalás napirendjén a kétoldalú gazdasági és politikai együttműködés megerősítése mellett elsősorban az Európai Unió jövőjét meghatározó Lisszaboni Szerződéssel összefüggő kérdések, valamint az Európai Unió bővítésének kérdése szerepel.

A külügyminiszterek áttekintik a transzatlanti együttműködés erősítésére, az afganisztáni rendezés kilátásaira és Magyarország délkelet-európai regionális szerepvállalására vonatkozó témákat is. A megbeszélések további célja az éghajlatváltozással összefüggő uniós szerepvállalás részleteinek megvitatása lesz.

A magyar diplomácia vezetője látogatása során találkozik és megbeszélést folytat William Hague konzervatív párti árnyék-külügyminiszterrel, a brit Parlament Alsó és Felső Házának több, prominens képviselőjével, valamint a brit gazdasági és tudományos élet vezető képviselőivel.  

Balázs Péter külügyminiszter londoni tartózkodása során előadást tart a nagy tekintélyű Chatham House brit politikai kutatóintézetben „A bővítés hatása az Európai Unióra” címmel.

Mátrai Zsuzsanna
szóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...