Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Balázs Péter részt vesz Londonban a nemzetközi Afganisztán-konferencián

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
Budapest, 2010. január 27.


2010. január 28-án kerül sor Gordon Brown brit miniszterelnök által kezdeményezett nemzetközi Afganisztán-konferenciára Londonban. A konferencia célja Barack Obama amerikai elnök által 2009. december 1-én meghirdetett új Afganisztán-stratégia és a 2010-ben várható jelentős csapatnövelések részleteinek megvitatása.

A konferencián a NATO-tagországokon kívül meghívást kaptak a donor-országok és egyéb, az afganisztáni stabilizációban érdekelt országok vezetői is, így a konferencián résztvevő delegációk száma meghaladja a hatvanat. A magyar delegációt Balázs Péter külügyminiszter vezeti.

A miniszteri szintű ülésen biztonsági-, fejlesztési-, gazdasági kérdések, valamint a társadalmi re-integráció, segélyezés javítása és regionális aspektusok kerülnek megvitatásra. Az előzetes tervek szerint a konferencia résztvevői egyeztetni fognak az afgán biztonsági erők képzésének felgyorsításáról, illetve a biztonsági feladatok afgán kézbe adásának menetrendjéről is. A konferencia végén a résztvevő delegációk várhatóan közös nyilatkozatot fogadnak el.

Mátrai Zsuzsanna
szóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...