Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Balázs Péter részt vesz a NATO-külügyminiszterek tallini informális találkozóján

Létrehozva: 2010. április 21.
Módosítás: 2010. április 21.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
Budapest, 2010. április 21.


A novemberi lisszaboni NATO csúcstalálkozó előkészítése jegyében a tagországok külügyminiszterei informális értekezletet tartanak 2010. április 22-23. között az észt fővárosban.  A magyar delegációt Balázs Péter külügyminiszter vezeti.
 
A találkozó első napján Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár tájékoztatást ad a Stratégiai Koncepció előkészítésének helyzetéről, majd a miniszterek egyeztetőt tartanak a szövetség folyamatban lévő belső reformjáról. Ezt követően a tagállamok a „nyitott ajtó” politikájának jegyében áttekintik, hogy az elmúlt időszakban milyen előrelépések történtek a bosznia-hercegovinai reformfolyamat terén. Ez alapján döntenek arról, hogy Bosznia-Hercegovina meghívást kaphat-e a NATO Tagsági Akciótervbe (MAP). Magyarország hosszú ideje következetesen támogatja az ország MAP-meghívását.

A miniszterek munkavacsoráján a nukleáris elrettentés/leszerelés kérdése, illetve az Európában állomásoztatott taktikai nukleáris fegyverek jövője szerepel témaként.

A találkozó második napján az Észak-atlanti Tanács informális ülést tart a NATO-orosz kapcsolatok témakörében, valamint kibővített egyeztetőre kerül sor az afganisztáni misszióhoz hozzájáruló nem NATO-tagállamok részvételével.

Mátrai Zsuzsanna
szóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...