Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Martonyi János külügyminiszter szeptember 21-25. között részt vesz New Yorkban az ENSZ Közgyűlés 65. ülésszakán

Létrehozva: 2010. szeptember 20.
Módosítás: 2010. szeptember 21.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2010. szeptember 20.

A magyar külügyi vezető az ENSZ Közgyűlés margóján részt vesz többek között az NATO-Oroszország Tanács ülésen, az EU-USA és az EU-Oroszország miniszteri találkozón, valamint a Hillary Clinton amerikai külügyminiszter által adandó ún. transzatlanti vacsorán. Martonyi János felszólal a Demokráciák Közössége éves miniszteri ülésén, a kultúrák és vallások közötti párbeszédet előmozdító Civilizációk Szövetsége ülésen, valamint a nőknek a válságkezelésben és a konfliktusok megelőzésében betöltött szerepével foglalkozó magas szintű rendezvényen.

Martonyi János számos bilaterális külügyminiszteri találkozót is lebonyolít, amelyeken partnereivel kétoldalú kapcsolatainkat és az ENSZ-ben való együttműködésünk kérdéseit vitatják meg. A kétoldalú találkozók egyik kiemelt témája lesz a 2012-13-as időszakra benyújtott magyar biztonsági tanácsi pályázat népszerűsítése.
A külügyminiszter New Yorkban találkozni fog az amerikai magyarság képviselőivel, konzultál a magyar-amerikai kapcsolatok fejlesztésében fontos szerepet játszó amerikai személyiségekkel, és részt vesz a New York-i Magyar Tudós Társaság megalakításával kapcsolatos rendezvényen.

Ugrás vissza Ugrás vissza...