Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Külügyminisztérium közleménye a Bamako Rally-ról

Létrehozva: 2011. január 13.
Módosítás: 2011. január 13.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2011. január 13.


A Külügyminisztérium a biztonsági kockázatok elemzésével foglalkozó európai szervek tájékoztatása és más, megbízható forrásból származó információk értékelése alapján nyomatékosan arra kéri a 2011-es Budapest-Bamako Rally szervezőit, hogy fontolják meg az idei Rally törlését.  

A Külügyminisztérium rendelkezésére álló adatok szerint az Európai Unió valamennyi tagállama egyetért abban, hogy a Rally által érintett Szub-szaharai Afrika országainak biztonsági helyzete rendkívüli mértékben romlott az elmúlt időszakban. Főként a mauritániai és a mali szakaszon a résztvevőknek az emberi élet és a testi épség elleni terrorista veszélyeztetésekkel lehet számolniuk, valamint emberrablástól is tartani lehet.

A Magyar Köztársaságnak a két említett északnyugat-afrikai országban nincs diplomáciai vagy konzuli képviselete, a résztvevők személyi és vagyoni biztonsága, valamint a konzuli védelem hatékonysága nem garantálható.

Ezért a Külügyminisztérium ismételten, nyomatékosan kéri a szervezőket a Rally törlésének megfontolására. A Külügyminisztérium ezen kérését közvetlenül tolmácsolja a szervezőknek is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...