Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A tripoli magyar nagykövetség képviseli az Egyesült Államokat is Líbiában

Cikk:

Külügyminisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2011. június 3.


A magyar kormány elfogadta az Amerikai Egyesült Államok kormányának kérését, hogy a jövőben lássa el az amerikai diplomáciai és konzuli érdekek védelmét Líbiában.

Magyarország eddig Kanada, Görögország, Horvátország és Olaszország képviseletét látta el Tripoliban. Emellett nagykövetségünk az Európai Unió líbiai képviseleteként is működik.

Magyarország ily módon járul hozzá szövetségeseink és partnereink erőfeszítéseihez, amelyekkel az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten zajló rendkívüli változásokat ösztönzik. Az „Arab tavasz” eseményei azokra a nagyon hasonló demokratikus mozgalmakra emlékeztetnek, amelyek 20 évvel ezelőtt sikeresen átalakították Közép- és Kelet-Európát. Magyarország üdvözli az Észak-Afrikában és a Közel-Keleten zajló változásokat, amelyek elősegítik a demokrácia ügyét és új lehetőségeket teremtenek az embereknek. Készek vagyunk megosztani a politikai és gazdasági reformok során szerzett tapasztalatainkat, hogy ezáltal segítsük a demokratikus átmenetet és a térség lakosainak jogos reményeit.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...