Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Külügyminisztérium közleménye az angliai zavargásokról

Létrehozva: 2011. augusztus 9.
Módosítás: 2011. augusztus 9.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Külügyminisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2011. augusztus 4.

 
A Londonban augusztus 6-án Tottenham negyedben kirobbant zavargások kiterjedtek több külvárosi negyedre is, és rendbontás volt Birmingham, Liverpool, Nottingham és Bristol városokban is.
 
Magyar állampolgár érintettségéről jelenleg nincs tudomásunk.
 
A londoni Metropolitan Police augusztus 8-án 1700 fővel megerősítette a fővárosi jelenlétét, és több mint 400 rendbontót letartóztattak. Ma reggel David Cameron miniszterelnök vezetésével összeült a rendkívüli ügyeket tárgyaló COBRA bizottság, amely további lépéseket tesz a rend helyreállítása érdekében.
 
Az érintett londoni városrészek nem a belvárosban találhatóak, ezek a turisták által általában nem látogatott negyedek. Mindezzel együtt a Külügyminisztérium felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban és más nagyvárosokban, így Birminghamben, Liverpoolban, Bristolban és Nottinghamben az elmúlt napokban kirobbant és egyre kiterjedtebbé váló utcai zavargások, fosztogatások fokozott mértékű biztonsági kockázatot jelentenek. A felsorolt városok közbiztonsági helyzetének további romlása, a közrend alakulásának egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt az ide utazó vagy itt tartózkodó magyar állampolgárokat fokozott elővigyázatosságra és a kellő óvatosság betartására hívjuk fel. Javasoljuk, hogy tartsák távol magukat a tömegmegmozdulásoktól, és az alább felsorolt városrészeket lehetőleg ne látogassák, különös tekintettel az éjszakai órákra:
Észak-London: Dalson, Hackney, Tottenham, Chingford Mount, Wood Green, Ponders End, Camden, Enfield, Islington, Walthamstow,
Dél- Dél-Kelet-London: Brixton, Croydon, Clapham, Lewisham, Bromley.
 
A Külügyminisztérium kéri továbbá az Egyesült Királyságba utazókat, hogy folyamatosan kövessék figyelemmel a tervezett útjuk célállomásaival kapcsolatos brit rendőrségi és közlekedési tájékoztatásokat, mivel a zavargások által érintetett negyedekben útlezárásokra, forgalomelterelésekre, metróállomások ideiglenes lezárására lehet számítani.

Ugrás vissza Ugrás vissza...