Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy az eHR (https://eszemelyugy.gov.hu) felületén 2022. január 17-én (hétfő) 19:00 órától 21:00 óráig karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a szolgáltatás nem lesz elérhető.

Kérjük a fentiek figyelembevételét az elektronikus ügyintézés során! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Martonyi János Luxemburgban – részvétel a Külügyek Tanácsa és az Általános Ügyek Tanácsa ülésé

Cikk:

Külügyminisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2011. október 7.

 
Martonyi János külügyminiszter a kormány képviseletében 2011. október 11-12-én Luxemburgban részt vesz a Külügyek Tanácsa (KüT) és az Általános Ügyen Tanácsa (ÁüT) soron következő ülésén.
 
A Külügyek Tanácsának napirendjén többek között szerepel a közel-keleti békefolyamat (az ENSZ Közgyűlés utókezelése), a déli szomszédság (Szíria, Tunézia, Líbia, Egyiptom), a fehérorosz-kérdés (az októberben lejáró szankciók meghosszabbítása), valamint Irán és Jemen.
 
A Külügyek Tanácsának margóján Martonyi János a V4+Benelux államok külügyminisztereivel folytat tárgyalást a Keleti Partnerségről, a közel-keleti békefolyamatról, Bosznia-Hercegovina, Afganisztán, valamint a déli szomszédság helyzetéről.
 
Az Általános Ügyek Tanácsán várhatóan az alábbi kérdéseket vitatják meg a miniszterek: kohéziós politika, növekedést előmozdító intézkedések (az elnökség tájékoztatója), az Európai Tanács 2011. október 17-18-ai ülése, valamint a hatodik, franciaországi G20 csúcstalálkozó (Cannes, 2011. november 3-4.).

Ugrás vissza Ugrás vissza...