Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Az NKM Energia Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatói e-ügyintézést biztosító szakrendszerében 2020.11.08-án 09:00 és 14:00 között meghibásodás miatti nem tervezett üzemszünet lesz.

Ezen időszakban az NKM Energia Zrt felé földgáz szolgálatatással kapcsolatban nem lesz lehetséges az ügyfeleknek az ügyintézés.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NISZ Zrt. a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatáson és a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum (RNY+) szolgáltatásán 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 02:00 óráig karbantartást végez. Ezen időszak alatt a KAÜ és így minden más KAÜ-t használó szolgáltatás nem lesznek elérhetőek.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy 2020. október 31-én 00:00 órától 2020. október 31-én 04:00 óráig az új magyarorszag.hu portálon keresztül nem lehet majd elektronikus űrlapokat beküldeni a Központi Víruskereső szolgáltatáson történő karbantartás miatt.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Hóvári János Csungkingban tárgyalt

Cikk:

Külügyminisztérium
Sajtó Főosztály
Budapest, 2011. október 21.


Gazdasági és önkormányzati együttműködésről tárgyalt Hóvári János, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára Csungkingban. A projektek, amelyekről a felek tárgyaltak, új munkahelyeket teremtenének hazánkban.

Hóvári János, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára 2011. október 20-án Belső-Kína gazdasági fővárosa, Csungking városi vezetőivel tárgyalt.

A találkozókon a kínai fél tájékoztatást adott a 33 milliós lakosságú és közel Magyarországnyi területű Csungkingot Európával összekötő új, vasúti szállítási útvonalról, s jelezte, hogy amennyiben megfelelő kutatásokkal, felmérésekkel igazolható annak megvalósíthatósága, kész tárgyalni a jelenlegi vonal magyarországi leágaztatásáról. A transzkontinentális híd az egyre inkább Kína belső részére áttelepülő gyártás termékeit, illetve a Jangcén Sanghajból és a tengerparti sávból szállított áru gyors és költséghatékony Európába juttatását, valamint az európai termékek Kínába történő továbbítását teszi lehetővé. A részvétel erősítené hazánk eurázsiai logisztikai híd szerepét, s lehetőséget nyújtana arra, hogy Magyarország elosztója és logisztikai haszonélvezője legyen a közel 500 milliárd amerikai dollár volumenű EU-Kína kereskedelmi forgalom áruszállításának. A terv megvalósulása új munkahelyeket teremtene hazánkban.
A felek mindemellett – vállalatok bevonásával – erősítik az autóipari együttműködést, amelynek keretében az ágazat fellegvárként ismert Csungking legnagyobb vállalatai közös fejlesztéseket és gyártást hozhatnak létre Magyarországon. A projekt része annak a csungkingi kormányzati tervnek, amely 2011-re mintegy 6 milliárd amerikai dollárnyi külföldi befektetést irányoz elő.

Hóvári János és tárgyalópartnerei megállapodtak abban, hogy támogatják a magyarországi önkormányzatok együttműködését Csungkinggal. Ennek keretében többek között felsőoktatási kooperáció valósulna meg, továbbá Debrecen és Pest megye önálló kiállítással vesz részt a novemberben megnyíló Csungkingi Kertművészeti Kiállításon.

Csungkingban kizárólag a közelmúltban nyílt magyar főkonzulátus ad ki schengeni vízumot a város és a konzuli kerülethez tartozó, kétszázmilliós lakosságú belső-kínai térség polgárainak, ami jelentős turisztikai és üzleti forgalmat generálhat Magyarország és az egész EU viszonylatában is.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...