Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A magyar és a szlovák külügyminiszter közös felhívása a “Jószomszédság és megértés” 2012. évi díjára történő jelölésre

Cikk:

Martonyi János, a Magyar Köztársaság és Mikuláą Dzurinda, a Szlovák Köztársaság külügyminisztere – a két Külügyminisztériumnak a „Jószomszédság és megértés” elnevezésű közös díj alapításáról szóló, 2008. december 15-i megállapodása alapján – ezúton tesz közzé felhívást a jelölésre a külügyminiszterek által 2012. évben adományozandó díjra.

A díj célja azon magyar, illetve szlovák nemzetiségű személyek, vagy polgári társaságok, ezeknek a közélet, az oktatás, a kulturális, a vallási élet, a tudomány, a tömegtájékoztatás terén működő szervezeteinek vagy közösségeinek, társadalmi szerveződéseinek nyilvános elismerése, akik, illetve amelyek az év folyamán kiemelkedő módon járultak hozzá a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez, valamint a két nemzet közötti kölcsönös megértés erősítéséhez.

Az elismerés 2000 - 2000 eurónak megfelelő pénzjutalommal jár, amely a nyertes országának pénznemében kerül kifizetésre.

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma és a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériuma ezúton hívja fel a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság polgárait, intézményeit és társadalmi szerveződéseit, hogy a díjra történő jelöléseiket 2012. január 31-ig juttassák el párhuzamosan a Magyar Köztársaság és a Szlovák Köztársaság Külügyminisztériumába, vagy a Magyar Köztársaság Pozsonyi Nagykövetségére, illetve a Szlovák Köztársaság Budapesti Nagykövetségére a következő címekre: a Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma II. Európai Főosztály (1027 Budapest, Bem rakpart 47., e-mail: bkiss@mfa.gov.hu); Ministerstvo zahraničných vecí Slovenskej republiky, 2. Teritoriálny odbor, (Hlboká cesta 2, 833 36 Bratislava 37., e-mail: Lubica.Zubova@mzv.sk); a Magyar Köztársaság Pozsonyi Nagykövetsége – Veµvyslanectvo Maďarskej republiky v Bratislave (Sedlárska 3, 814 25 Bratislava), e-mail: mission.pzs@kum.hu); Veµvyslanectvo Slovenskej republiky v Budapeąti – a Szlovák Köztársaság Budapesti Nagykövetsége (1143 Budapest, Stefánia út 22-24., e-mail: emb.budapest@mzv.sk).

A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölt személy nevét, vagy a jelölt civil szervezet, társaság, szervezet, közösség pontos megnevezését, tevékenységének és eredményeinek leírását a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez és erősítéséhez való hozzájárulásának ismertetésével.

A külügyminiszterek a beérkezett jelölések közül konszenzusos alapon választanak ki egy magyar és egy szlovák díjazottat. A díjakat a külügyminiszterek adják át 2012-ben Budapesten.

Ugrás vissza Ugrás vissza...