Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

Értesítjük, hogy a NAV 2020. október 23-án 6 órától 2020. október 26-án 6 óráig adatbázis karbantartást végez. A karbantartás ideje alatt szünetel a NAV szakrendszereivel történő kommunikáció, ami miatt a Rendelkezési Nyilvántartásban a cégek azonosítása, a Rendelkezési Nyilvántartás attribútum szolgáltatása, valamint az online Cégkapu regisztráció szolgáltatások nem lesznek elérhetők.

Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

NISZ Zrt.

MORZSÁK

TARTALOM:Hóvári János helyettes államtitkár konzultációja Dél-Koreában

Cikk:

Hóvári János, a Külügyminisztérium globális ügyekért felelős helyettes államtitkára 2012. január 12-én Szöulban konzultációt folytatott dél-koreai partnerével, Kim Jae-shin külügyminiszter-helyettessel.

A megbeszélés során áttekintették a kétoldalú kapcsolatok aktuális kérdéseit és térségeink helyzetét. Koreai részről meghívták Magyarországot a Szöulban, 2012. március 26-27-én megrendezendő nukleáris biztonsági csúcstalálkozóra. A házigazda koreai kormány több mint 50 ország állam- és kormányfőjét várja az év kiemelkedő biztonságpolitikai rendezvényére.

Hóvári János helyettes államtitkár találkozott Kwak Young-jin kulturális miniszterhelyettessel, aki bejelentette, hogy a közép-európai kitekintésű új budapesti koreai kulturális intézet februári megnyitójára Magyarországra utazik a dél-koreai kulturális miniszter.

A szöuli Sogang Egyetemen Hóvári János vitaindítóját követően Közép-Európa szakértők részvételével kerekasztal megbeszélésre került sor, illetve bemutatták az Egyetem gondozásában kiadott „Pillantás Magyarországra” c. könyvet, amely hazánkról az eddigi legátfogóbb koreai nyelven megjelent monográfia.
 

Ugrás vissza Ugrás vissza...