Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Magyarország elítéli az afganisztáni támadásokat

Létrehozva: 2012. április 16.
Módosítás: 2012. április 16.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

Külképviseleti és hírügynökségi jelentések szerint 2012. április 15-én, vasárnap a kabuli kormányzattal szemben álló tálib csoportok összehangolt támadást indítottak Kabulban és Afganisztán több tartományában nyugati érdekeltségek ellen.

A Külügyminisztérium és kabuli nagykövetünk ismeretei szerint magyar állampolgárokat vagy érdekeltségeket nem ért támadás. A külképviselet dolgozói biztonságos helyen tartózkodnak, a helyi szövetséges biztonsági erőkkel állandó kapcsolatban vannak, a Külügyminisztériumot folyamatosan tájékoztatják a fejleményekről. A magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) Pol-e-Kumriban szintén biztonságban van, támadásra abban a tartományban mindezidáig nem került sor – áll a közleményben.

Hazánk többszáz fős katonai és polgári erőt állomásoztat Afganisztánban, akiknek a feladata a béke és a biztonság erősítése, valamint a több évtizedes fegyveres konfliktus sújtotta ország újjáépítése. Magyarország a leghatározottabban elítéli az erőszakos cselekményeket, amelyeket semmiféle indok nem igazolhat – fogalmaz a közlemény.

Ugrás vissza Ugrás vissza...