Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A Tóásó Előd-ügy kirobbanásának 3. évfordulója

Cikk:

2012. április 16-án három éve, hogy a bolíviai különleges erők felszámoltak egy állítólagos terrorista csoportot Santa Cruz városában, aminek során életét vesztette a magyar állampolgársággal is rendelkező Rózsa-Flores Euardo, az erdélyi magyar Magyarosi Árpád és az ír Michael Dwyer. Tóásó Előd magyar állampolgárt letartóztatták, akit a bolíviai hatóságok fegyveres felkelés és terrorizmus vádjával azóta is fogva tartanak.

Bolívia szuverén jogát nem vonjuk kétségbe arra vonatkozóan, hogy a területén bűncselekmény elkövetésével gyanúsított személyeket felelősségre vonják, azonban a magyar kormány kezdettől fogva hangsúlyozza, hogy elutasít mindenfajta terrorista tevékenységet.

Hazánk megad minden jogszerű konzuli és egyéb segítséget a bajba jutott magyar állampolgárnak, és követeli, hogy a bolíviai hatóságok igazságos, átlátható, pártatlan, politikai befolyástól mentes eljárás során hozzanak döntést a büntetőjogi felelősség kérdésében. Ezen felül felhívja a bolíviai kormányt és igazságügyi szerveket, hogy tartsák be saját büntetőeljárási törvényük határidőkre vonatkozó szabályait, és haladéktalanul rendelkezzenek Tóásó Előd szabadlábra bocsátásáról.

Ugrás vissza Ugrás vissza...