Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Humanitárius segítségnyújtás Szíriának

Cikk:

A Szíriában kialakult súlyos humanitárius helyzet megoldása iránti magyar elkötelezettség jegyében Magyarország 25.000 euróval támogatja az UNICEF sérült gyermekek számára biztosított mentális egészségügyi és rehabilitációs programját.

Az ENSZ 2012 júniusában kiadott jelentése szerint Szíriában rendszeres a gyermekek jogainak durva megsértése, a kormányellenes tüntetések kezdete óta pedig jelentősen megnőtt az ellenük elkövetett erőszakos cselekmények száma, több százan váltak a konfliktus áldozatává. Az érintett gyermekeknek hosszú időbe telik a súlyos traumák feldolgozása, amelyet a nemzetközi humanitárius szervezetek a nyugodt életkörülmények megteremtésével és terápiás kezeléssel igyekeznek elősegíteni. Az UNICEF támogatása révén Magyarország nemcsak a sürgősségi igények kezeléséhez, hanem a szíriai gyermekek életkörülményeinek normalizálásához is hozzájárul.

A legújabb felajánlás kiegészíti az eddigi mintegy 115.000 euró összértékű magyar kormányzati humanitárius segítségnyújtást.

A társadalmi adakozásokból és kormányzati forrásokból biztosított eddigi felajánlások a legsürgetőbb humanitárius igényeket megcélozva, egyrészt a Szírián belüli konfliktus áldozatainak megsegítésére, másrészt a határokon túlra menekült szír állampolgárok támogatására irányultak. A magyar segítségnyújtás hazai, helyi és nemzetközi humanitárius szervezetek közreműködésével jutott el a rászorulókhoz.

Ugrás vissza Ugrás vissza...