Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Török gyerekeket látott vendégül Magyarország

Létrehozva: 2012. augusztus 28.
Módosítás: 2012. augusztus 28.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:

A törökországi Van tartományban 2011. október 23-án következett be a térség eddigi egyik legsúlyosabb földrengése. A halálos áldozatok száma meghaladta a 600 főt, közel ötezer fő megsebesült és mintegy 5800 épület dőlt romba. Magyarország felajánlotta, hogy a szolidaritás jegyében szívesen fogad kéthetes nyári üdülésre tizenöt gyermeket a természeti katasztrófa sújtotta tartományból.

A program végrehajtását a Külügyminisztérium által meghirdetett pályázat alapján Siófok város önkormányzata nyerte el. 2012. augusztus 22-én érkezett meg a 14-16 éves korú fiatalokból álló török csoport a Balaton-parti településre. Az alapvetően pihenésre és regenerálódásra alkalmat adó program fontos része Magyarország történelmének és kultúrájának megismertetése.

Ennek keretében a csoport 2012. augusztus 24-én Budapestre kirándult, ahol Hóvári János, Magyarország ankarai kijelölt nagykövete kíséretében megtekintette a város nevezetességeit, köztük a Köztársasági Elnöki palotát. A Külügyminisztérium hét és fél millió forinttal támogatja a programot, melynek forrása a kormányzati humanitárius segítségnyújtási keret.

Ugrás vissza Ugrás vissza...