Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Országos disputa-vetélkedő középiskolásoknak európai uniós kérdésekről

Létrehozva: 2012. szeptember 12.
Módosítás: 2012. szeptember 12.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

A Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament 2013-ban harmadik alkalommal hirdeti meg a „Szóval?!” országos disputa-vetélkedőt középiskolásoknak. A projekt tervezésére és lebonyolítására a napokban hirdetett közbeszerzési eljárást a Külügyminisztérium. A programot az Európai Bizottság finanszírozza 175.000 euró értékben. A felhívásra 2012. szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

A projekt a Külügyminisztérium, az Európai Bizottság és az Európai Parlament kezdeményezésére, a magyar kormány és az Európai Bizottság között létrejött Igazgatási Partnerség (Management Partnership) keretében valósul meg. A program célja a disputázás eszközeivel felkelteni a fiatal korosztály körében az érdeklődést az uniós kérdések, ezen belül kiemelten az EU előtt álló kihívások, a hétköznapi élethez is kapcsolható uniós témakörök iránt. Az eddigi tapasztalatok alapján a program az ország és az Unió számára is lényeges kérdésekben hozzájárul az önálló vélemény kialakításához szükséges, átfogó és kiegyensúlyozott ismeretek, érvrendszerek elsajátításához, továbbá a fiatal korcsoportok vitakultúrájának fejlesztéséhez is.

A közbeszerzés tárgya a disputa-vetélkedő regionális és országos fordulóinak, valamint a kapcsolódó képzések, rendezvények és Disputa Fórum megtervezése és lebonyolítása. A részvételi felhívás a 2012. szeptember 7-i Közbeszerzési Értesítőben (2012/102. szám) jelent meg és az alábbi linken érhető el:

http://www.kozbeszerzes.hu/lid/ertesito/pid/0/ertesitoHirdetmenyProperties?objectID=Hirdetmeny.portal_13296_2012

Ugrás vissza Ugrás vissza...