Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Győri Enikő kétnapos látogatásra Párizsba utazik

Cikk:

Győri Enikő, a Külügyminisztérium EU-ügyekért felelős államtitkára 2012. október 2-án kétnapos munkalátogatásra Párizsba utazik, ahol egyeztetéseket folytat a francia kormányzat és a törvényhozás illetékeseivel.

Győri Enikő találkozik Philippe Leglise-Costával, a francia köztársasági elnök európai uniós ügyekért felelős tanácsadójával és Serge Guillonnal, a francia kormányfő alá rendelt Európai Ügyek Főtitkárságának vezetőjével. A magyar államtitkár megbeszélést folytat Danielle Auroival, a francia Nemzetgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottságának elnökével és Simon Sutourral, a Szenátus EU-ügyi bizottságának elnökével, valamint Laurent Wauquiez képviselővel, korábbi európai uniós ügyekért felelős miniszterrel is.

A konzultációk napirendjén olyan kölcsönös érdeklődésre számot tartó, időszerű uniós témák szerepelnek, mint például a többéves költségvetési keret, a bankunió terve, Európa jövője.

Győri Enikő 2012. október 2-án este kitüntetést ad át Mikolaj Dowgielewicznek, az Európa Tanács Fejlesztési Bankja (CEB) alkormányzójának, volt lengyel EU-ügyi államtitkárnak.

Ugrás vissza Ugrás vissza...