Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A Földhivatal Online rendszerben 2022. június 10-én pénteken 16:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.

 

MORZSÁK

TARTALOM:Hazánk tízéves uniós tagságához kapcsolódó esszépályázat

Létrehozva: 2014. február 11.
Módosítás: 2014. február 11.
Forrás: Külügyminisztérium

Ugrás a cikkre...

PiktogramKapcsolódó anyagok

?

ikonÉrtékelje a cikket!

?

-->

Cikk:

Ez év május 1-jén lesz tíz éve, hogy hazánk az Európai Unió tagja lett. Az uniós tagság valamennyiünk életében változásokat hozott. A Külügyminisztérium számvetésre, közös múltidézésre hívja fel a magyar polgárokat, egyetemistákat, és a csatlakozási évfordulóhoz kapcsolódóan lakossági- és egyetemista esszépályázatot hirdet.

A lakossági esszépályázaton bárki részt vehet. A pályázóknak 3-10 oldalas írásokban kell visszaemlékezniük arra, hogy milyen változások következtek be életükben az EU-csatlakozást követően.

Az egyetemistáknak szóló pályázaton felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai vehetnek részt három témában: a 10 éves uniós tagság értékelése magyar szempontból; a magyar uniós tagság humán dimenziója; illetve milyen Európához csatlakoztunk, milyen ma az Unió és milyen Európát szeretnék a jövőben?

A pályázatokat a témák szakértőiből, kutatókból, újságíróból, valamint az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium képviselőiből álló szakmai zsűri bírálja el.

A lakossági esszépályázat fődíja egy háromnapos családi brüsszeli utazás, az egyetemista pályázat első díja egy brüsszeli tanulmányút lesz. A nyertes pályázók ezen kívül meghívást kapnak majd a tízéves uniós tagsághoz kapcsolódó kiemelt kormányzati rendezvényekre.

Mindkét pályázat esetében 2014. március 17-ig várja a Külügyminisztérium a pályaműveket az eu10@mfa.gov.hu e-mail címen.

A részletes pályázati felhívások elérhetők az Európa-politikai kormányzati honlapon
.

Ugrás vissza Ugrás vissza...