Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Martonyi János és Miroslav Lajčák közös felhívása a Jószomszédság és megértés 2013. évi díjára történő jelölésre

Cikk:

Martonyi János, Magyarország külügyminisztere és Miroslav Lajčák, a Szlovák Köztársaság miniszterelnök-helyettese, kül- és Európai-ügyi minisztere – a két Külügyminisztériumnak a Jószomszédság és megértés elnevezésű közös díj alapításáról szóló, 2008. december 15-i megállapodása alapján – ezúton tesz közzé felhívást a jelölésre a külügyminiszterek által 2013. évben adományozandó díjra.

A díj célja azon magyar, illetve szlovák nemzetiségű személyek, vagy polgári társaságok, ezeknek a közélet, az oktatás, a kulturális, a vallási élet, a tudomány, a tömegtájékoztatás terén működő szervezeteinek vagy közösségeinek, társadalmi szerveződéseinek nyilvános elismerése, akik, illetve amelyek az év folyamán kiemelkedő módon járultak hozzá a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez, valamint a két nemzet közötti kölcsönös megértés erősítéséhez.

Az elismerés 2000-2000 eurónak megfelelő pénzjutalommal jár, amely a nyertes országának pénznemében kerül kifizetésre.

Magyarország Külügyminisztériuma és a Szlovák Köztársaság Kül- és Európa-ügyi Minisztériuma ezúton hívja fel Magyarország és a Szlovák Köztársaság polgárait, intézményeit és társadalmi szerveződéseit, hogy a díjra történő jelöléseiket 2013. január 31-ig juttassák el párhuzamosan Magyarország Külügyminisztériumába és a Szlovák Köztársaság Kül- és Európai-ügyi Minisztériumába, vagy Magyarország Pozsonyi Nagykövetségére, illetve a Szlovák Köztársaság Budapesti Nagykövetségére a következő címekre:

- Magyarország Külügyminisztériuma, II. Európai Főosztály (1027 Budapest, Bem rakpart 47., e-mail: bkiss@mfa.gov.hu);
- Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitosti Slovenskej republiky, Odbor susedských štátov, Bulharska, Rumunska a pobaltských štátov, (Hlboká cesta 2, 833 36 Bratislava 37, e-mail: Lubica.Zubova@mzv.sk)
- Magyarország Pozsonyi Nagykövetsége – Veľvyslanectvo Maďarska v Bratislave (Nad Lomom 28, 811 02 Bratislava), e-mail: mission.pzs@mfa.gov.hu);
- Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Budapešti – a Szlovák Köztársaság Budapesti Nagykövetsége (1143 Budapest, Stefánia út 22-24., e-mail: emb.budapest@mzv.sk)

A jelölésnek tartalmaznia kell a jelölt személy nevét, vagy a jelölt civil szervezet, társaság, szervezet, közösség pontos megnevezését, tevékenységének és eredményeinek leírását a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztéséhez és erősítéséhez való hozzájárulásának ismertetésével.

A külügyminiszterek a beérkezett jelölések közül konszenzusos alapon választanak ki egy magyar és egy szlovák díjazottat. A díjak átadására 2013-ban Szlovákiában kerül sor.

Ugrás vissza Ugrás vissza...