Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:A magyar Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli az ártatlan indonéz és külföldi állampolgárok életét követelő jakartai merényleteket

Cikk:

Külügyminisztérium
Szóvivői Iroda
Budapest, 2009. július 17.


A magyar Külügyminisztérium a leghatározottabban elítéli az ártatlan indonéz és külföldi állampolgárok életét követelő július 17-i robbantásos merényleteket, amelyek a kora reggeli órákban a jakartai Marriott és a Ritz Carlton szállodákban történtek. Őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok családtagjainak, együttérzéséről és szolidaritásáról biztosítja Indonézia kormányát a terrorizmus elleni harcában. A barbár cselekedetek a terrorizmus meg nem szűnő veszélyére hívják fel a figyelmet világszerte, s egyben a demokratikus átalakulás nemzetközileg is elismert eredményeit szándékoznak aláásni Indonéziában.

A magyar Külügyminisztérium és a Magyar Köztársaság jakartai Nagykövetsége szoros figyelemmel kíséri az indonéz fővárosban zajló fejleményeket. A jakartai magyar külképviselet előzetes tájékozódása alapján magyar idő szerint július 17-én délelőtt 10 óráig nem érkeztek arra vonatkozó információk, hogy az említett jakartai szállodákban magyar állampolgárok tartózkodtak, vagy megsérültek volna. A magyar Külügyminisztérium felhívja az Indonéziába és Jakartába utazó, illetve az ott tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az indonéz tömegtájékoztatási eszközök, illetve a Magyar Köztársaság jakartai nagykövetsége révén folyamatosan tájékozódjanak a biztonsági helyzet alakulásáról, s indonéziai tartózkodásuk során nagyfokú óvatosságot és körültekintést tanúsítsanak.

Mátrai Zsuzsanna
szóvivő

Ugrás vissza Ugrás vissza...