Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Göncz Kinga pénteken Bécsbe utazik

Cikk:


KÜLÜGYMINISZTÉRIUM
Szóvivői és Közkapcsolati Főosztály
Budapest, 2008. december 18.

Göncz Kinga külügyminiszter 2008. december 19-én Michael Spindelegger osztrák szövetségi külügyminiszter meghívására Bécsbe utazik, ahol részt vesz és felszólal az „Európa és az arab világ" című nemzetközi konferencia zárónapján.

A bécsi út során Göncz Kinga megbeszélést folytat vendéglátójával, Michael Spindelegger osztrák külügyminiszterrel, Ursula Plassnik volt külügyminiszterrel és Yousuf bin Alawi bin Abdullah ománi külügyminiszterrel.

Ausztria és az Arab Liga kezdeményezésére 2008. december 17-19. között a bécsi Hofburgban kerül sor az „Európa és az Arab Világ - Partnerek Bevonása a Párbeszédben" elnevezésű nemzetközi konferenciára, amelyen az EU és az Arab Liga tagállamai, valamint Törökország vesz részt.

A konferencia kezdeményezői, az EU és az Arab Liga a 2008. február 11-12-i, máltai, első külügyminiszteri konferenciáján elfogadott kommüniké és a „Párizsi csúcsértekezlet közös nyilatkozata a Földközi Tenger Térségéről" alapján kívánnak előrelépni az egyetemek, a civil társadalom és állami intézmények bevonásával Európa és az Arab Világ kapcsolatainak elmélyítésében.

A konferencia kiemelt témái:

  • a nők társadalmi, politikai és nyilvános szerepének megerősítése;
  • a civil társadalom fejlesztése, pluralizmus és a kulturális sokféleség menedzselése;
  • az interkulturális párbeszéd előmozdítása, a fiatalok részvétele a politikában és a társadalmi életben.
Szelestey Lajos s.k.
Szóvivő
Ugrás vissza Ugrás vissza...