Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Németh Zsolt látogatása a Honvédkórházba érkezett líbiai sebesülteknél

Cikk:

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és dr. Schandl László PHD. orvos dandártábornok 2012. április 25-én meglátogatják azokat a forradalom harcaiban megsérült líbiai férfiakat, akiket Martonyi János felajánlása nyomán a magyar és a líbiai kormány közös finanszírozásában Magyarországon a  Honvédkórházban gyógyítanak és rehabilitálnak

Hende Csaba miniszter döntése értelmében a Honvédelmi Minisztérium nyolc sebesült kezelési költségeit vállalta magára, akik április 23-án érkeztek meg Budapestre. Jelenleg szűrő vizsgálataik és állapotfelmérésük zajlik. Ezt követően – velük és a kórház különböző osztályaival egyeztetve – a Honvédkórház dolgozói terápiás tervet dolgoznak ki számukra. Kezelésük várható időtartama 1-2 hónap. Ez idő alatt a Honvédkórház dolgozói körültekintően, a kulturális és vallási különbségek lehetséges figyelembevételével végzik munkájukat.

Martonyi János külügyminiszter 2011. decemberi líbiai látogatása alkalmával tett felajánlást Magyarország nevében líbiai sebesültek térítésmentes ellátására. Magyarország határozott szándéka, hogy további segítséget nyújtson Líbiának a konszolidálódás, a talpra állás és az újjáépítés nehéz folyamatában. Ennek egyik fontos eleme az egészség visszaállítása, a lelkileg is kimerült líbiai emberek rehabilitálása. Ezért fogadtuk Líbiából gyógykezelésre sérülteket és nyújtunk továbbra is humanitárius segítséget.

KÜLÜGYMINISZTÉRIUM Sajtó Főosztály
HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM Sajtóiroda

 

Ugrás vissza Ugrás vissza...