Portál Navigáció


Portál al-navigáció


MORZSÁK

TARTALOM:Barlangok három dimenzióban

Létrehozva: 2008. december 10.
Módosítás: 2008. december 10.
Forrás: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium

Ugrás a cikkre...

ikonÉrtékelje a cikket!

?

Köszönjük szavazatát

Cikk:


Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2008. december 10.

Szerda délután mutatták be a budapesti Marczibányi Téri Művelődési Központban a  „Barlangok 3 dimenzióban" című, egyedülálló térélményt nyújtó filmet, amely a zsűri első díját valamint a közönségdíjat is elnyerte idén nyáron az európai barlangtani kongresszuson. Az alkotók, Egri Csaba, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Barlangtani osztályának munkatársa és a Papp Ferenc Barlangkutató Csoport főként a Világörökség részét képező Aggteleki Nemzeti Park barlangjait, azoknak is a kutatók által látogatható, a nagyközönség elől elzárt részeit mutatják be rövidfilmükben.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, barlangászok és újságírók jelenlétében vetítették le Magyarországon először egy professzionális digitális vetítési technika segítségével azt a háromdimenziós filmet, melyet Egri Csaba, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Barlangtani osztályának munkatársa és a Papp Ferenc Barlangkutató Csoport készített számos magyar és külföldi barlangfotó felhasználásával.

A „Barlangok 3 dimenzióban" című rövidfilm a zsűri első díját valamint a közönségdíjat is elnyerte az Európai Barlangtani Kongresszus keretében megrendezett fotó- és filmfesztiválon. A 3 dimenziós kategóriában különleges vetítési technikát igénylő, speciális szemüveggel nézhető, a valóságot nagyon hűen visszaadó különleges élményt nyújtó képek és filmek szerepeltek. A győztes 3 dimenziós, egyedülálló térélményt nyújtó magyar film főként a Világörökség részét képező Aggteleki Nemzeti Park barlangjait, azoknak is a kutatók által látogatható, a nagyközönség elől elzárt részeit mutatja be.

A „Barlangok 3 dimenzióban" című filmet december 11-12-én, csütörtökön és pénteken vetítik a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Ugrás vissza Ugrás vissza...