Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Megkezdődött a Pest megyei Benta-patak rehabilitációja

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2009. július 20.


A Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság egy kiemelt uniós projekt keretében rehabilitálja a Benta-patak medrét Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy térségében, a munkálatok hamarosan elkezdődnek. A projekt részleteiről ma tartott sajtótájékoztatót Baross Károly, a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság igazgatója.

A Benta patak medre a jelenlegi állapotában nem képes megfelelően elvezetni a térségben keletkezett csapadékot. Nagy mennyiségű csapadék esetén a patak elhagyja a medrét, és átmenetileg elönti a környező területeket, azaz helyi vízkár keletkezik. Százhalombatta, Érd, Tárnok, Sóskút és Biatorbágy településeken, illetve a külterületükön gyakoriak az ilyen elöntések.

A mintegy 739 millió forintos mederrehabilitációs program javítja a patak vízszállító képességét, így az képes lesz biztonságosan elvezetni a csapadékvizet, és befogadni a többlet-vízhozamokat. A patak 18 km-es szakaszát érintő beruházás mintegy 100 ezer ember környezetét teszi élhetőbbé, és jelentősen csökkenti az érintett települések helyi vízkár-veszélyeztetettségét.

A projekt a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében, 85%-os uniós és 15%-os hazai költségvetési támogatással valósul meg, a befejezés 2011 végére várható.

Ugrás vissza Ugrás vissza...