Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!

A hálózati szolgáltatónál végzett, előre tervezett karbantartás miatt az Oktatási Hivatal publikus szolgáltatásai nem lesznek elérhetők.

Előre tervezett karbantartás – Oktatási Hivatal (2022. 05. 26.)

Kezdete: 2022. 05. 26. 20:00. Vége: 2022. 05. 26. 23:00

 

MORZSÁK

TARTALOM:120 millió forinttal támogatja a zöldtárca a civil szervezeteket

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2010. január 20.


Már elérhető és letölthető a környezetvédelmi minisztérium honlapjáról (http://www.kvvm.hu/index.php?pid=9&sid=9&tid=397) az a 120 millió forint keretösszegű Zöld Forrás pályázat, amely zöld civil szervezetek környezet- és természetvédelmi célú programjait támogatja. A civilek a környezeti nevelés, az éghajlatváltozás, a környezet és egészség, a települési környezetminőség, a biológiai sokféleség megőrzése, természet- és tájvédelem, a fenntartható terület- és földhasználat, a vízvédelem, a hulladékgazdálkodás és a környezetbiztonság témakörében nyújthatnak be pályázatot.

„Fontos, hogy a civil szervezetek is részt vegyenek a környezetvédelmi programokban, hiszen a környezet ügye csak civil együttműködéssel és társadalmi szemléletformálással vihető sikerre.” – jelentette ki Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter. Ennek érdekében 120 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett zöld társadalmi szervezetek környezet- és természetvédelmi célú programjainak támogatására.

A Zöld Forrás keretösszegéből 500 ezer és 2 millió forint közötti támogatással valósulhat meg számos zöld projekt, melyek konkrét természetvédelmi tevékenységhez kapcsolódnak, illetve a környezeti nevelésre és a szemléletformálásra fókuszálnak. A szervezetek a környezeti nevelés, az éghajlatváltozás, a környezet és egészség, a települési környezetminőség, a biológiai sokféleség megőrzése, természet- és tájvédelem, a fenntartható terület- és földhasználat, a vízvédelem, a hulladékgazdálkodás és a környezetbiztonság témakörében nyújthatnak be pályázatot. Egy pályázaton belül egy témát és azon belül egy célterületet lehet megjelölni.

Ha a pályázó szervezet 2008-as beszámolója szerint a szervezet évi teljes ráfordítása 1 millió forint alatti, akkor maximálisan 500 ezer forint támogatásra pályázhat, és egy pályázatot nyújthat be, ha a szervezet évi teljes ráfordítása 1- 5 millió forint közötti, akkor pályázatonként maximálisan 1 millió forint támogatásra pályázhat, és két pályázatot nyújthat be. Ha a szervezet évi teljes ráfordítása nagyobb, mint 5 millió forint, akkor pályázatonként maximálisan 2 millió forint támogatásra pályázhat, és két pályázatot nyújthat be.

A pályázatokat 2010. február 19-ig kizárólag elektronikus módon lehet benyújtani. A pályázati adatlap és mellékletei, valamint a pályázati felhívás a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapjáról (http://www.kvvm.hu/index.php?pid=9&sid=9&tid=397) tölthető le.

A környezetvédelmi minisztérium forrásaiból az elmúlt hat évben (2004-2009) mintegy 1700 zöld civil projekt kapott támogatást több mint 1,6 milliárd forint értékben. A zöld mozgalom delegáltjai részt vettek a pályázati felhívás előzetes véleményezésében, illetve a pályázatokat bíráló bizottság munkájában is.

Ugrás vissza Ugrás vissza...