Portál Navigáció


Portál al-navigáció


Tisztelt Felhasználó!
 
A Földhivatal Online rendszerben 2020. november 13-án pénteken 17:00 és 23:00 között karbantartást végzünk. Ezen időszak alatt a Földhivatal Online szolgáltatást a még nem regisztrált felhasználók nem vehetik igénybe. A karbantartás ideje alatt az új felhasználók regisztrációja, valamint a személyes adatok megadása, módosítása szünetel.
 
Kérjük a fentiek figyelembevételét! Szíves megértését köszönjük.

MORZSÁK

TARTALOM:Több mint 663 millió forintból végzik el Érd-Erzsébetváros vízrendezését

Cikk:

Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Sajtóiroda
Budapest, 2010. február 5.


Több mint 663 millió forintos beruházással készülhet el Érd-Erzsébetváros csapadékvíz-elvezető rendszere. A projekt a Közép-magyarországi Operatív Program keretében 597 millió forint uniós támogatással valósul meg, nagymértékben javítva az ott lakó 2.400 ember életminőségét. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a projektindító sajtótájékoztatón elmondta, hogy a munkálatok során mintegy 8.550 méter vízelvezető árok és 2.330 méter talajvízszint szabályozó drain hálózat épül.

A projekt részét képezi még egy műszakilag egységes vízelvezető rendszer kiépítése, a talajvízszint csökkentése a mély fekvésű területeken, valamint egy átemelő létesítése. A beruházás elsődleges, követlen célja az erzsébetvárosi családok életminőségének, komfortérzetének javítása, és ingatlanjaik védelme. A vízrendezéssel és az azzal együtt járó infrastrukturális fejlesztésekkel lehetségessé válik a jövőben előforduló vízkárok megelőzése, a rendezett utcakép kialakítása, Érd lakosság megtartó képességének, idegenforgalmi vonzerejének javítása is.

Érd népessége az elmúlt években rohamosan nőtt, 2025-re az ország 12.-13 legnépesebb városa lehet. Ezzel a növekedéssel nem tudott lépést tartani a belterületi vízrendezés fejlődése. Az esőzések alkalmával az utcák nem megfelelő burkolata és az árkok, csapadékelvezető csatornák hiánya nehezíti mind a gyalogos, a kerékpáros és a gépkocsival történő közlekedést. A helyzet rontja a munkahelyek, közoktatási intézmények elérhetőségét, valamint jelentős költséget rónak az önkormányzatra, és a lakosságra is.

A 2007-2008-as tervezési időszak eredményeként jelenleg 109 település bel- és külterületi vízrendezési projektjének megvalósítása van folyamatban. A megítélt támogatások összértéke több mint 22,67 milliárd forint a beruházások nagysága pedig meghaladja a 25 milliárd forintot. A közép-magyarországi régióban 19 db pályázat 6,588 milliárd Ft támogatásban részesült a konstrukció keretében. 2009-ben ismét meghirdetésre került a program több mint 12 milliárd forint értékben.

Ugrás vissza Ugrás vissza...